Reserveer tafel Boek kamer

Fietsroutes

header fietsers

In de omgeving van Kasteel De Vanenburg

Putten staat bekend om haar natuurrijke omgeving, met bos, heide, strand en weilanden. Een prachtige omgeving om te genieten van wat de natuur te bieden heeft. Er zijn dan ook verschillende leuke fietsroutes vanaf Kasteel De Vanenburg . Een selectie van de fietsroutes die wij u aanraden zijn:

  1. Gezinsroute Bos tot Kudde (13 km)
  2. Bos en landerijen route (24 km)
  3. Boer en landschap (43 km)
  4. Culinaire kastelenroute (49 km)
  5. Zuiderzeeroute (53 km)

* Deze routes hoeft u niet per se af te maken, u kunt er dus ook voor kiezen om een kortere variant te doen.

Natuurlijk kunt u ook verschillende dorpen/steden bezoeken op de fiets:

Wilt u zelf een fietsroute uitstippelen? Klik dan op de onderstaande button en plan een mooie route langs de highlights die u graag wilt zien:

Wij wensen u veel gezonde kilometers toe!

Gezinsroute Bos tot Kudde

De volledige route is ongeveer 13 kilometer

Een leuke route voor het hele gezin met veel leuke plekjes om even af te stappen. Je komt onder andere langs Landgoed Schovenhorst, Het Solse gat en schaapskooi- en bezoekerscentrum Schapedrift. De route gaat via het fietsknooppuntennetwerk en is te koop bij VVV Putten.

Gezinsroute Bos tot Kudde

image
image
image
image

Bos en landerijen route

De volledige route is ongeveer 24 kilometer

Deze route gaat door het Speulder- en Sprielderbos, langs heidegebied de Grote Ark, langs de schaapskooi in Boeschoten (picknicklocatie) en vervolgens fiets je tussen de weilanden terug richting het centrum van Putten. De route gaat via het fietsknooppuntennetwerk en is te koop bij VVV Putten.

Bos en landerijen

image
image
image
image

Boer en landschap

De volledige route is ongeveer 43 kilometer

Ervaar de rust van het eeuwenoude agrarisch erfgoed tussen Putten en Ermelo. U fietst afwisselend door bos, heide en de polder; die al eeuwenlang gebruikt en bewerkt wordt door boeren. Kijk uit naar mooie, oude boerderijen tussen Ermelo en Putten en geniet van de vergezichten. Ook molens hebben eeuwenlang een functie gehad bij de verwerking van de opbrengst van het land. Onderweg passeer je de Schaapskooi Ermelo, waar ze 400 schapen houden die het heidegebied begrazen, en Kasteel De Vanenburg. 


Boer en landschap

Foto herder op de hei: gemaakt door Jurjen Drenth

image
image
image

Culinaire kastelenroute

De volledige route is ongeveer 49 kilometer

Op de Veluwe wemelt het van de kastelen en landgoederen waar van alles te beleven is. Iedere locatie is weer uniek om een andere reden. Ga op ontdekkingstocht binnen de oude kasteelmuren of maak een wandeling door de prachtige tuinen. Met deze fietsroute door het Veluwse landschap kom je langs drie landgoederen waar je kunt genieten van lekker eten en drinken in een bijzondere ambiance.

Stap bij landgoed Staverden van je fiets en geniet van een verfrissend drankje op het prijswinnende terras van de brasserie. Of bestel van te voren een picknickmand en ga op zoek naar een mooie plek in de kasteeltuin om te smullen van al het lekkers. Op een 17e-eeuws authentiek landgoed van Kasteel De Vanenburg laat het personeel je graag prinsheerlijk genieten van bijvoorbeeld een smakelijke lunch. Iets noordelijker gelegen op de Veluwe fiets je langs kasteel de Essenburgh. Duik hier de gewelvenkelder in en schuif aan voor een huisgemaakt diner. 

Deze fietsroute is dus een goede combinatie van lekker actief bezig maar ook heerlijk culinair genieten bij bijzondere en niet alledaagse locaties. 

Culinaire kastelenroute

Foto landgoed Staverden gemaakt door Jurjen Drenth

image
image
image

Zuiderzeeroute

De volledige route is ongeveer 53 kilometer

Aan de noordkant van de Veluwe was de voormalige Zuiderzee vriend én vijand van de bewoners in dit gebied. Opbrengsten uit de visserij gingen gepaard met verliezen door overstromingen. De eeuwelange strijd die de inwoners van de Veluwe tegen de Zuiderzee voerden, is vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar. Met name in een van de oudste polders in Nederland, Arkemheen, ontstond in de loop der jaren een bijzonder landschap. Slenken van de getijdestromen van de Zuiderzee veroorzaakten bochtige sloten. Deze oorspronkelijke verkavelingsstructuur is nog altijd zichtbaar. Bovendien brachten dijkdoorbraken, waarvan de laatste in 1916 plaatsvond, kolken en rietmoerassen tot stand. 

Zuiderzeeroute

Foto's stoomgemaal: gemaakt door Jurjen Drenth.

image
image
image

Gerelateerde activiteiten