Reserveer tafel Boek kamer

Een dagje in de stad

0 fullimage elburg
harderwijk header
Voor een dagje naar een authentieke stad!

Verschillende mooie steden die zeker de moeite zijn om te bezoeken, in de buurt van Kasteel De Vanenburg, zijn Elburg, Harderwijk, Hattem, Zwolle en Amersfoort.

Hanzesteden

Tussen 1100 en 1200 voegden verschillende steden zich onder het Hanzenetwerk. Dit was een samenwerkingsverband voor de Hanzesteden een de handelaren in deze steden. De welvaart uitte zich in nieuwe bouwwerken, sierlijke koopmanshuizen en indrukwekkende handelskantoren. De prachtige stadsmuren en poorten staan anno 2021 nog steeds in de verschillende Hanzesteden. Dat heet de Hanzegotiek. Elke Hanzestad staat bekend om zijn eigen authentieke sfeer en charme.

De verschillende Hanzesteden die zich dichtbij Kasteel De Vanenburg bevinden zijn Elburg, Harderwijk, Hattem en Zwolle. Echt een aanrader wanneer u op zoek bent naar een gezellig dagje in de stad!

Amersfoort

Naast de Hanzesteden is de stad Amersfoort zeker de moeite waard. Amersfoort heeft een historische binnenstad, waarin verschillende grachten en monumenten een grote rol spelen. U kunt een rondleiding langs verschillende monumenten krijgen, of u kan een museum bezoeken waarin u allerlei verschillende soorten kunst kan bewonderen.De winkels zijn verdeeld in smalle steegjes en in sfeervolle winkelstraten. Kortom, net als de Hanzesteden zal ook Amersfoort u niet snel vervelen.

Voor meer informatie over de Hanzesteden kunt u terecht op de website van Visit Veluwe. Voor meer informatie over de stad Amersfoort kunt u terecht op de website van gemeente Amersfoort.

Gerelateerde activiteiten