Reserveer tafel Boek kamer

Open Monumentendag

Vanenburg Putten Foto van Roos () verkleind

Op zaterdag 9 september doet Kasteel De Vanenburg, samen met gemeente Putten, mee aan de landelijke Open Monumentendag. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten op ons landgoed. U bent van harte welkom!

Wat is er te doen tijdens de Open Monumentendag bij Kasteel De Vanenburg?

Tuinbaas Richard Zweekhorst geeft ieder half uur een kleine rondleiding door de tuinen. Vol passie vertelt hij u over de tuingeschiedenis van het landgoed. Ontmoet ook onze imker Emma in de bijenstal, waar zij met trots de Carnica bijen en de bijenkasten laat zien. Welke unieke belevenissen u ook niet wilt missen, zijn de live sessies van kunstsmid Koen Ongersma en schilder Jacqueline Bakker, zij zijn beiden te vinden bij de tuinkas in de kruidentuin.

Praktische informatie

  • Vooraf aanmelden is niet nodig.
  • Tip! Kom zoveel mogelijk op de fiets, deze kunt u parkeren nog vóór de hoofdingang.
  • Volg bij aankomst de bordjes naar de kruidentuin. Hier zijn de tuinbaas, kunstsmid en schilder aanwezig en is ook de bijenstal in de buurt.
  • Koffie en thee is te verkrijgen in de kruidentuin.
  • Voor een gebakje, lunch of diner bent u van harte welkom in het kasteel of op het terras bij restaurant De Vanenburg.
Bekijk welke locaties in Putten nog meer deelnemen op de website van VVV Putten.

Heeft u al andere plannen?

Niet getreurd, ook op andere dagen is ons landgoed te bezoeken. Van maandagmiddag tot en met zaterdag is Kasteel De Vanenburg geopend. Tuinbaas Richard is vaak te vinden op het landgoed en voor feesten en partijen is het ook mogelijk om hem een rondleiding te laten verzorgen. Het imkersechtpaar Koen en Emma is vaak op donderdagmiddag in de bijenstal te vinden. Wees dus ook op andere dagen welkom voor een wandeling, bezoek aan het restaurant of brasserie en voor het vieren van uw feest of partij.

image
image
image
image
image
image
image
image