Concert in de Oranjerie Agenda koffieconcerten

Populaire koffieconcerten in de Oranjerie

Header Koffieconcerten Wouter Harbers bij Kasteel De Vanenburg in Putten

Mei 2024

Maak nader kennis met Wouter Harbers

Wouter Harbers is dé pianist van de populaire koffieconcerten in de Oranjerie van Kasteel De Vanenburg. Regelmatig geeft hij een koffieconcert, waar honderden mensen maandelijks van genieten. Tijd om nader kennis te maken met deze gedreven pianist met passie voor klassieke muziek.

Wie is Wouter Harbers?

"In 1986 werd ik op zeer jeugdige leeftijd geboren. Mijn ouders vonden Wouter een leuke naam. Mijn doopnaam ‘Geert’ verwees naar mijn beide opa’s – maar deze werd in het dagelijks leven niet gebruikt.” En met een grote glimlach zegt Wouter er achteraan: “Sinds ‘Johann Sebastian Bach’ durven musici zich nauwelijks meer met drie namen aan te laten spreken.”

“Al jong wilde ik de muziek in, maar mijn ouders raadden me dat af: in de muziek viel immers ‘geen droog brood’ te verdienen. Ik luisterde naar hun wijze raad, deed de Pabo, en rolde daarna alsnog de muziek in." Door de combinatie van zijn verleden als leerkracht en zijn huidige leven als pianist, noemt hij zichzelf met een knipoog "meester-pianist (letterlijk)".

Koffieconcerten in de Oranjerie

In de prachtige ambiance van de Oranjerie creëert Wouter een ontspannen sfeer waar hij de mooiste klassieke muziek deelt met het publiek. Door persoonlijke verhalen en boeiende achtergrondinformatie maakt hij de muziek toegankelijk voor iedereen. "Mijn doel is om de muziek tot leven te brengen voor iedereen. De fantastische vleugel en de prachtige ambiance maken het tot een bijzonder geheel, waar maandelijks ruim 400 mensen van komen genieten!"

Wouters passie voor muziek stamt al uit zijn vroege jeugd. "Mijn broer kon prachtig orgel spelen. Als kleutertje stond ik met kippenvel te luisteren. En als mijn opa op bezoek kwam, en zijn bezoekje soms afsloot met een orgelimprovisatie, dan wist ik het helemaal zeker: dat wilde ik ooit ook kunnen." Op de Pabo ontdekte hij dat muziek voor veel mensen een totaal onbekende wereld is. "Verhalen áchter de muziek maken verschil." Dit inspireerde hem om zijn missie te realiseren: klassieke muziek toegankelijk maken voor een breed publiek. En daarnaast vindt hij het ook geweldig als met zijn muzikale talent de eenzaamheid onder senioren verminderd kan worden.

Inspiratie en motivatie

Wouter haalt inspiratie uit zijn geloof. "Ik ben als christen elke dag op zoek hoe ik mijn geloof kan combineren met mijn passie." Daarnaast zorgen het luisteren naar andere musici en de samenwerking met diverse muzikanten ook voor een enorme inspiratiebron. Hij streeft ernaar om met elk concert alles te geven en het publiek te raken. De glimlach op de gezichten van de bezoekers is voor hem de ultieme beloning.

De betrokkenheid van Kasteel De Vanenburg

Wouter is erg te spreken over de samenwerking met Kasteel De Vanenburg. "Van het klaarzetten van de theateropstelling, tot het opruimen na afloop: het personeel denkt altijd op een supervriendelijke manier mee." Ook de betrokkenheid draagt bij: "Bernhard Baan (General Manager van Kasteel De Vanenburg) is heel betrokken, en dat vind ik echt tof! Regelmatig komt hij luisteren, en in coronatijd gaf hij zelfs rondleidingen door de tuin voor onze live-stream-concerten: onvergetelijk!"

"Als ik maandagochtend door de poort het terrein op kom lopen, voelt het altijd heel speciaal. Een geweldige ervaring: de poort die automatisch open draait, het klaterende water, de prachtige rozentuin, het sprookjesachtige kasteel, de chique entree, de vriendelijke glimlach bij de receptie, de eigen kamer om om te kleden en de schilderachtige Oranjerie: alles is gewoon hélemaal top!"

Impressie

Bekijk de foto's voor een impressie van een koffieconcert in de Oranjerie.

image
image
image
image
image

Gerelateerde verhalen