Zevende vermelding in de Lekker500
Restaurant De Vanenburg voor de 7e keer op rij in de Lekker500!
Putten, 4 november 2025
Met trots kondigt Kasteel De Vanenburg aan dat Restaurant De Vanenburg voor de zevende keer is opgenomen in de prestigieuze Lekker500. Dit is wederom een geweldige erkenning voor de culinaire inspanningen van het keukenteam onder leiding van chef-kok Richard Broersma. Restaurant De Vanenburg heeft zich opnieuw bewezen als een van de 500 beste restaurants van Nederland, dankzij een uitstekende fine-dining ervaring in een prachtige historische ambiance.
De Lekker500-gids prijst de unieke combinatie van Franse georënteerde keuken met internationale invloeden, waarbij verse seizoensproducten de hoofdrol spelen. Het team ontvangt love woorden voor hun creaties en de gastvrijheid, wat de beleving voor iedere gast onvergetelijk maakt.
Dagelijks verrassend
Chef-kok Richard Broersma reageert enthousiast: “We streven er dagelijks naar om onze gasten culinair te verrassen en deze vermelding in de Lekker500 is een fantastische blijk van waardering voor ieders inzet.” Desmond Ruitenbeek, Hospitality Manager van Kasteel De Vanenburg, voegt toe: “Dit succes, dat we nu al zeven jaar op rij behalen, maakt ons ontzettend trots. Onze dank gaat uit naar het team en onze gasten voor hun essentiële bijdrage.”
Recensie in de Lekker500
De lovende recensie in de Lekker-gids luidt als volgt: "Gevestigd in een 17de -eeuws kasteel en omringd door een prachtige kasteeltuin, biedt restaurant De Vanenburg een bijzondere setting voor een avond uit. De keuken onder leiding van chef Richard Broersma is Frans georiënteerd met internationale invloeden en er wordt gewerkt met seizoensproducten. We krijgen een cava van wijnhuis De Pró uit Catalonië en erbij twee amuses. De eerste een meringue van wortel, gelei van sinaasappel, tartaar van wortel en een crème van gember. De tweede een mousse van zeekraal, landkaviaar en tomatino. Een zeer smakelijk begin. De menukaart geeft menu's oplopend in gangen en er kan gekozen worden voor een geheel vegetarische variant. Het eerste voorgerecht is een hamachi-tartaar met daarnaast lichtgebrande hamachi. Deze twee verschillende texturen vullen elkaar mooi aan. Erbij een toefje romig avocado-ijs. Deze smaak verrast en verfrist, terwijl de soja-gel en het krokantje zorgen voor umami en textuur. De wakame rondt het geheel af met een subtiel zilt accent. Een geweldige start van ons menu. De wijn is een Oostenrijkse grüner veltliner uit 2023 van wijnhuis Winzer Krems. Goed gekozen. Gebakken knolselderij in een crème van parmezaan en jus van miso en madeira, toefjes gel van miso en een kaaskrokantje valt wat tegen. Veel zware smaken, weinig afwisseling in texturen en een niet heel aantrekkelijke presentatie. Dat wordt helemaal goedgemaakt door prachtig roségebraden kalfslende met duxelles en hele paddenstoelen. De bereiding doet met zijn gelaagdheid denken aan een Beef Wellington. Erbij krokantgebakken zwezerik, gebakken bimi, een babyui en weer een krokantje, ditmaal van aardpeer. De jus van aceto zorgt voor een smaakexplosie. Compliment voor gastheer en sommelier Marco Verhoeven die het klappen van de zweep kent. Gastvrij adres."
Culinaire verwennerij
Het restaurant biedt een verrassingsmenu met zorgvuldig geselecteerde wijnen die perfect harmoniëren met de gerechten. De recensie van Lekker benadrukt de verfijnde smaken en de harmonieuze samenwerking tussen keuken en bediening, wat zorgt voor een complete culinaire ervaring.
Beleef het zelf!
Restaurant De Vanenburg nodigt u van harte uit om deze culinaire hoogstandjes zelf te komen beleven. Reserveer uw tafel en ervaar waarom we voor de zevende keer een plek in de Lekker500 hebben verdiend!
Het restaurant is geopend van dinsdagavond tot zaterdagavond. Voor een informele setting kunnen gasten ook terecht in onze sfeervolle brasserie, waar van maandag tot en met zaterdag heerlijke gerechten geserveerd worden.
Kom langs en geniet van de unieke sfeer en de verfijnde smaken die Kasteel De Vanenburg te bieden heeft! Aldus Lekker: “