Reserveer tafel Boek kamer

Aanstormend kooktalent

IMG 0
Damian Moes op Omroep Gelderland

PUTTEN Maart 2019 – De 21-jarige Damian Moes uit Harderwijk wint de ene na de andere kookwedstrijd. Het kokstalent won onlangs de titel ‘Innovatieve Chef’, maar hij heeft de ambitie om nog veel beter te worden.

Door Kelly Tanghe, Omroep Gelderland


‘Hij zou weleens een hele grote kunnen worden’ wordt over Damian gezegd. ‘Ik vind wedstrijden doen erg leuk. Ik wil steeds beter worden, maar nu win ik ook al regelmatig.’

Innovatie Chef

De kok won vorige maand de titel ‘Innovatieve Chef’. Dit had hij niet zien aankomen. ‘Voor mijn gevoel had ik niet goed gekookt. Toen ik hoorde dat ik toch had gewonnen, was de ontlading nog groter. Ik had het totaal niet verwacht’, vertelt Damian.

Damian werkt nu als kok bij Kasteel de Vanenburg in Putten, waar hij ooit als keukenhulp begon. Ze zijn ontzettend blij dat ze zo’n talent in huis hebben. ‘We zijn ontzettend trots op hem’, zegt General Manager Bernhard Baan. ‘Hij zou met de juiste begeleiding weleens een hele grote kunnen worden.’

Misschien word ik wel chef

‘In de toekomst wil ik mee blijven doen aan wedstrijden. Misschien wil ik uiteindelijk wel chef worden, maar dat is een lang proces. Met deze wedstrijden kan ik me in ieder geval blijven ontwikkelen’, vertelt Damian.

Gerelateerde verhalen