Reserveer tafel Boek kamer

De zonnetjes van het ontbijt

FB  Aline en Petra
Aline & Petra

Juli 2019

Wanneer u komt ontbijten, dan is de kans groot dat u Aline of Petra tegenkomt. In alle vroegte zijn zij aanwezig om het ontbijtbuffet klaar te zetten. Ondertussen komt de geur van vers gebakken brood uit de keuken. Zodra de eerste gasten arriveren, staat alles helemaal gereed.

Met een grote glimlach op het gezicht ontvangen de dames van het ontbijt iedereen gastvrij. “Hebt u lekker geslapen?” Wat is uw kamernummer?” Af en toe heeft de gast geluk en hebben ze het bingonummer van Petra. ‘Bingo,’ een verrassend gezicht van de gast, maar het werkt toch erg lachwekkend. En lachen, gaat Petra en Aline erg gemakkelijk af. Een veelgehoorde reactie van een gast is: ‘Wat zijn jullie vrolijk’! Aline en Petra worden daarom de ‘zonnetjes van het ontbijt’ genoemd. Altijd vrolijk, vriendelijk en beleefd.

“Gaat u er vandaag op uit? Wij geven graag tips: De zandsculpturen in Garderen, een schaapscheerdersmarkt of jaarlijks evenement in de omgeving,” vertelt Petra. Aline is groot voorstander van de parkwandeling. Gemaakt door de voormalige tuinbaas van Kasteel De Vanenburg. “Is de Japanse Notenboom uit Oost China je al opgevallen?!” De uitleg hierover en andere leuke weetjes over de bijzondere bomen in de kasteeltuinen ontdekt u tijdens een parkwandeling. Bij de receptie is de parkwandeling te verkrijgen. “Hoe lang duurt de wandeling? Dat is afhankelijk van wat jezelf van plan bent. Ga je urenlang bomen knuffelen? Jaaa, dan kan het lang duren,” grapt Aline.

“Wij zorgen er altijd voor dat alles er mooi en gezellig uit ziet. In de zomer zien we dat gasten richting het raam een plekje opzoeken. Lekker in het licht, zodat ze naar buiten kunnen kijken.” En in de winter is het bankje in het souterrain erg geliefd. “De kaarsjes staan aan en het zorgt voor een gezellig, knus hoekje.” In de winter wordt ook aan de dieren gedacht. “Wij geven dan de overgebleven broodkruimels aan de vogeltjes. Die fladderen dan vrolijk voor het raam,” vertelt Petra bij het vogelhuisje. “Wij gooien ook geen voedsel weg,” vertelt Aline. “Wat overblijft van het ontbijt wordt nog gebruikt en zoals oud brood is voor de dieren. De schaapjes in het weiland genieten daar ook heerlijk van.”

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. “En onze gasten verdienen dan een extra stukje aandacht,” vinden Aline en Petra. “Met een lach zorgen wij ervoor dat de gast zich welkom, gastvrij en gewaardeerd wordt.” De gezelligheid en service van Aline en Petra krijgt u erbij cadeau. De vraag die vaak luidt is: ‘Is alles naar wens?’ En mist er nog is, dan is een glaasje jus d’orange of iets anders zo geregeld. “De gast komt voor ontspanning en wij dragen er graag ons steentje aan bij.”

En dat Aline en Petra veel voor de gasten over hebben, bewijst ook doordat ze in de stromende regen op pad gaan om samen met een bezorgde dierenvriend op zoek te gaan naar een zieke eend. Deze zwom gelukkig weer in de grachten bij de andere eenden.


Komt u ontbijten bij Kasteel De Vanenburg?

Wilt u de dag goed beginnen? Reserveer een ontbijt via 0341 – 37 54 54 of stuur een e-mail naar info@vanenburg.nl.

Gerelateerde verhalen