Reserveer tafel Boek kamer

Familie van tuinbaas Noordanus

0 00 DJI 0 Drone Matthias Noordanus

Een feestelijke 91ste verjaardag

Wat een eer, wij mochten laatst een heel bijzondere familie ontvangen: familie Noordanus ter gelegenheid van de 91e verjaardag van Hans Noordanus! Voor wie een beetje bekend is met de geschiedenis van Kasteel De Vanenburg; deze naam komt voor in onze geschiedenisboeken.
En ja hoor, we hadden hier te maken met de kleinzoon van tuinbaas Pieter Noordanus en zijn familie.


Baron en Barones

In de 19e en 20e eeuw was Pieter Noordanus tuinbaas van baron en barones Van Pallandt-van Goltstein. Hij onderhield met het tuinpersoneel de landerijen, kasteeltuinen, boomgaard en moestuin. Pieter woonde samen met z’n vrouw en 10 kinderen in de tuinbaaswoning voor het kasteel, waar nu softwarebedrijf Vanenburg gehuisvest is. Ook zoon Gerrit (vader van onze jarige) heeft veel meegeholpen in het onderhouden van de tuinen.


Een hele bijzondere plek

Voor de familie Noordanus is het landgoed dan ook een hele speciale plek. Onlangs verbleven zij in onze hotelkamers, hadden een buffet in de Van Pallandtzaal (hoe toepasselijk!) en een ontbijt in het souterrain van het kasteel. Voor opa/overgrootvader Pieter zou dit ondenkbaar zijn, omdat het kasteel uitsluitend voor de adellijke familie was en hij er nooit geweest is.

De familie genoot van een prachtig weekend en stuurde ons de lovende woorden: “ENORM BEDANKT! Het was echt geweldig dat alles op zijn plek viel en liep als een trein! Een speciale dank gaat uit naar receptioniste Anne, van de vraag om een panty tot een lange stok om de drone uit de boom te redden: ze draaide haar hand nergens voor om.”

Gerelateerde verhalen