Reserveer tafel Boek kamer

In de Lekker500

De Stentor fotograaf Henri van der Beek

Culinaire waardering voor ons restaurant

Ons restaurant is opgenomen in de Lekker500 editie van 2020. De onafhankelijke restaurantgids van Nederland met de 500 beste restaurants. ‘De presentaties zijn verzorgd en als gast voel je je zeer welkom’, zo beoordelen de inspecteurs van Lekker500. Als team zijn we erg trots op deze vermelding in de culinaire ranglijst.


Lekker500

In de editie van 2020 staan we als ‘nieuw’ restaurant vermeld in de Lekker500 met de volgende beoordeling:

“Gelegen in een landelijke omgeving op een prachtig landgoed, om precies te zijn in het
17e-eeuwse kasteel van familie Baan. Het restaurant is gevestigd in de later aangebouwde tuinzaal met een karakteristiek glas-in-lood plafond en het uitzicht op de uiterst verzorgde kasteeltuinen is werkelijk fenomenaal. De tafels zijn ongedekt. Hier viert de Franse keuken hoogtij. De menukaart heeft een ruim aanbod. Er staat ook vermeld dat zowel brood als water tegen betaling verkrijgbaar is. Fijn om dat vooraf helder te hebben. Marbré van parelhoen en eendenlever is op klassieke wijze door chef-kok Richard Broersma bereid, net als de goed gebakken reebok met stoof van ree in eigen jus. Een heerlijk gerecht met mooie garneringen
van geroosterde zoete aardappel, tarte tartin van sjalot en rode biet. In het glas een ietwat straffe Italiaanse shiraz van het huis Feudo Arnacio.

De portionering is gerust royaal te noemen en de presentaties zijn verzorgd. Panna cotta van framboos met frambozensorbetijs op amandelbiscuit, mousse van gemberbier gegarneerd met verse frambozen en amandelen vormt een verrukkelijke zoete afsluiter. De begeleidende, bruisende witte Petalo Moscato 2016 van het huis Bottega, Veneto, Italië is een schot in de roos.

Kasteel De Vanenburg

Tot slot huisgemaakte friandises met verse muntthee. Pluim voor de jonge bediening die enthousiasme en betrokkenheid uitstraalt, waardoor we ons als gast zeer welkom voelen. Fijn nieuw adres in deze gids."

In de Stentor

De Stentor kwam om deze feestelijke dag langs om de felicitaties over te brengen. Vandaag verscheen het artikel “De Vanenburg in Putten ‘totale verrassing’ in Lekker500” in De Stentor. Voor de een was de vermelding een ‘totale verrassing’, voor de ander de gepaste erkenning waar we naar uitkeken.“Wat we hier doen met het team is echt mooi. We sporen elkaar aan om het steeds beter te doen en nog mooier te maken,” vertelt Richard Broersma.

Lees het artikel op De Stentor

Kasteel De Vanenburg
Restaurant Putten

Bent u benieuwd naar de culinaire hoogstandjes en onze gastvrijheid? Wij ontvangen u graag in ons restaurant voor een lunch, high tea of diner.

Gerelateerde verhalen