Reserveer tafel Boek kamer

Opnieuw in de Lekker500

Lekker00

Voor het 4e jaar in de Lekker500

In de editie van 2023

Ons restaurant staat in 2023 opnieuw in de Lekker500! Al vier jaar op rij mogen we in deze prestigieuze lijst van 500 beste restaurants van Nederland ons plekje innemen. Wat zijn we trots op deze teamprestatie!


Lekker500

Kasteel De Vanenburg krijgt in de Lekker500 de volgende beoordeling:

"Alleen de locatie al is een bezoek waard. Restaurant Kasteel De Vanenburg maakt deel uit van het gelijknamige indrukwekkende kasteel. De eetzaal is gevestigd in de serre aan de achterzijde en het glas-in-loodplafond en het uitzicht over de weelderige tuin zijn regelrechte blikvangers. Geen wonder dat het een geliefde trouwlocatie is.

Dat gezegd hebbende gaan we over tot de keukenprestaties van chef Richard Broersma en zijn team. Want hier wordt op hoog niveau gekookt. Het is druk tijdens ons bezoek. Veel hotelgasten, maar ook stelletjes die een avond ontspannen uit eten zijn. Broersma kookt innovatief op basis van de klassiek-Franse keuken. Na de amuse van aspergemousse met een mini-eierdooier afgetopt met peterselie volgen de gerechten elkaar in snel tempo op. Geschroeide tonijn met een gel van ponzu, avocadocrème en een sponsje van wakame en een krokant gebakken oester is niet alleen een streling voor de tong, maar ook een lust voor het oog.

In het glas een grüner veltliner 2020 uit Niederösterreich. Gevolgd door een zacht gegaarde sukade steak met artisjokcrème, in houtskool gegaarde aardappel met jus van paprika. De Monastrell 2020 uit Jumilla van Finca Luzón Roble harmonieert. Als afsluiter een mooie selectie kaasjes van de uitgebreidere kaaswagen waaronder een roodschimmel Carré de Saulnois en een oude kruidige boerenkaas Romero uit IJsselstein. Aandachtspunt voor de bediening: er mag iets meer ziel komen in de benadering naar de gasten.


Trots op ons team

We zijn trots op ons ervaren hospitality team en verwelkomen u graag in ons Lekker500-restaurant in Putten. Benieuwd wat wij op culinair gebied kunnen betekenen?

Gerelateerde verhalen