Reserveer tafel Boek kamer

Vanenburg Group koopt landgoed Kasteel De Vanenburg

Kasteel De Vanenburg van boven

Familie Jan Baan doet toekomstgerichte investering om huisvesting voor haar bedrijven voor de lange termijn te verzekeren en exploitatie van het kasteel voort te zetten.

PUTTEN – 19 juli 2019 – Vanenburg Group B.V. heeft het landgoed van Kasteel De Vanenburg in Putten teruggekocht van de investeringsmaatschappij Duo-Invest V.O.F. van de broers Jan L. en Cees van den Heuvel uit Barendrecht.

In 2013 werd Vanenburg Group genoodzaakt het landgoed te verkopen om focus te geven aan haar kernexpertise in het leveren van innovatieve softwaretechnologieën. Vanenburg Group bleef kantoorhouden in het naast het kasteel gelegen Kenniscentrum en de horeca exploitatie van Kasteel De Vanenburg bleef in beheer van Vanenburg Group. In de achterliggende jaren verkocht Duo-Invest delen van het landgoed en bracht het terug tot de kern. Vanenburg Group neemt deze historische buitenplaats Kasteel De Vanenburg nu over.

Volgens Paul Baan, managing director van Vanenburg Group: “Deze stap toont ons vertrouwen in de toekomst. In de achterliggende jaren hebben onze bedrijven – zowel de software-tak als de horeca exploitatie – een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Al meer dan 20 jaar ontplooien we business activiteiten vanuit De Vanenburg. Met het oog op de toekomst hebben we de locatie die ons na aan het hart ligt en naamgever is van ons bedrijf teruggekocht. Hiermee zijn we verzekerd van een prachtige uitvalsbasis van waaruit de zakelijke activiteiten verder kunnen worden uitgebouwd.”

De horeca exploitatie van Kasteel De Vanenburg zal onverminderd worden voortgezet.

Over Vanenburg Group B.V.

Vanenburg Group is het investeringsbedrijf van ondernemer Jan Baan, oprichter van de softwarebedrijven Baan Company (verkocht aan Infor) en Cordys (verkocht aan OpenText) en succesvol investeerder in o.a. TopTier (verkocht aan SAP) en WebEx (verkocht aan Cisco). Momenteel heeft Vanenburg Group drie bedrijven in eigendom:

Vanenburg Software B.V.

Vanenburg Software is een onafhankelijke software- en services organisatie die bedrijven uit de Productie- & Logistieke sector helpt bij de digitale transformatie en hen in staat stelt om snel te innoveren. Vanenburg Software is specialist op het gebied van ERP en maakt innovatieve IT-oplossingen voor zowel kleine als grote bedrijven. Het bedrijf heeft een lange historie in de IT-industrie en telt 100 werknemers in haar vestigingen in Nederland en India.

Educator B.V.

Educator ontwikkelt en beheert softwaretoepassingen voor het onderwijs en het bedrijfsleven. Educator draagt bij aan goed georganiseerd onderwijs en een effectieve begeleiding en vergroot de mogelijkheid voor persoonlijk onderwijs.

Kasteel De Vanenburg B.V.

Kasteel De Vanenburg is een hotel, restaurant, congrescentrum en trouwlocatie, gevestigd op een authentiek 17e-eeuws landgoed, centraal gelegen in het hart van Nederland. De ongekende gastvrijheid van haar medewerkers én oneindige mogelijkheden en sfeer van het landgoed maken Kasteel De Vanenburg dé ontmoetingsplaats voor onvergetelijke momenten tijdens elk samenzijn. Voor kleine en grote gezelschappen worden stijlvolle bijeenkomsten verzorgd met persoonlijke aandacht en culinaire hoogstandjes in een prachtige ambiance.

Over Duo-Invest V.O.F
Duo-Invest is de investeringsmaatschappij van Gebr. Jan L. en Cees van den Heuvel uit Barendrecht.

Gerelateerde verhalen