Reserveer tafel Boek kamer

Vier sterren superior kwalificatie

Bas Uijlings fotografie

Doen waar we u als onze gast blij mee kunnen maken: onvergetelijke momenten creëren voor iedere gelegenheid. Daar worden we zelf ook heel gelukkig van. Onze visie op gastvrijheid wordt gezien en gewaardeerd!

In 2022 heeft Kasteel De Vanenburg  niet alleen de vier sterren opnieuw toegekend gekregen, maar ook de toevoeging ‘superior’. Daar zijn me maar wat trots op! Nadat we afgelopen winter een restyling van een groot deel van onze kamers hebben gedaan, hebben we ook deze winterperiode gebruikt om opnieuw een kwaliteitsimpuls aan ons product te geven. Kasteel De Vanenburg overstijgt het niveau op het gebied van service en faciliteiten wat u van een viersterrenhotel mag verwachten.

Ouderwets genieten in een nieuw jasje

De Compact kamers hebben in 2021 een volledige make-over ondergaan. Wij hebben de Luxury Suites (voorheen de Executive kamer) en de Superior Suites volledig voorzien van een vernieuwd interieur. Een aantal van onze Compact kamers zijn uitgebreid met een zithoek en  voorzien van een extra lang bed, waardoor de Compact Plus kamer is ontstaan.

– De deluxe kamers  zijn voorzien van vernieuwde faciliteiten– Alle hotelkamers van Kasteel De Vanenburg hebben een vernieuwde koffiefaciliteit van onze vertrouwde leverancier van kwaliteitskoffie, Hesselink. Een heerlijk kopje koffie gegarandeerd!– Op verschillende kamers zijn de matrassen vernieuwd waardoor de kwaliteit van de bedden op alle kamers is gegarandeerd– De laatst resterende tweepersoonskamers zonder airconditioning zijn voorzien van airconditioning– Op alle kamers is de verlichting vervangen door LED-verlichting

Na de grote restyling van vorige jaar, zijn nu laatste kamers aan de beurt. De verbouwing is in volle gang en wordt deze maand afgerond. Onze 8 eenpersoonskamers maken plaats voor een nieuw kamertype: 4 junior suites!


De Hotelsterren

Waar staan de sterren van een hotel precies voor?

Hotelsterren zijn een manier om hotels in verschillende klassen in te delen. In principe gaat deze indeling van 1 tot 5 sterren waarbij 5 het hoogst haalbare is. De sterren worden in de meeste Europese landen bepaald door een onafhankelijk organisatie. In Nederland is dit Hotelsterren, een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Hotelsterren toetst Nederlandse hotels na aanmelding en vervolgens wordt deze toetsing elke 4 jaar herhaald. Alle hotels die in Nederland worden geclassificeerd door onze adviseurs ontvangen daarna een nieuw sterrenschild.

Voor de verschillende categorieën gelden verplichte basisnormen waaraan elk hotel moet voldoen. Met andere woorden; hoe hoger het aantal sterren des te meer algemene services en faciliteiten het hotel haar gasten minimaal moet bieden.Kasteel De Vanenburg
Superior

Sinds de Europese hotelclassificatie wordt gehanteerd kunnen hotels zich ook onderscheiden met de toevoeging ‘Superior’. Het hotel voldoet echter niet aan alle basisnormen voor een extra ster, maar biedt met service en beschikt over meer faciliteiten dan aantal huidige sterren.

Gerelateerde verhalen