Reserveer tafel Boek kamer

Voor de 5e keer in de Lekker500

DSC0

Restaurant De Vanenburg viert jubileum

Voor de 5e keer uitgeroepen tot Lekker500-restaurant

Putten, 31 oktober 2023

Restaurant De Vanenburg, gelegen op het prachtige landgoed van Kasteel De Vanenburg, staat in 2024 opnieuw in de Lekker500! Voor de vijfde keer op rij mag het restaurant een plekje innemen in deze prestigieuze lijst van 500 beste restaurants van Nederland. “Werkelijk iedere hap is een feestje", omschrijven de beoordelaars van de onafhankelijke restaurantgids.

Restaurant De Vanenburg in Putten biedt een voortreffelijke fine-dining ervaring met prachtig opgemaakte borden, verse seizoensproducten en een uniek uitzicht over de historische bomentuin. “We zijn enorm trots op deze teamprestatie!” vertelt Bernhard Baan, General Manager bij Kasteel De Vanenburg. “Het is een erkenning voor de culinaire beleving die wij aan onze gasten bieden en die door hen wordt gewaardeerd.” Ook chef-kok Richard Broersma glundert: “Iedere dag zijn we bezig om de meest culinaire creaties neer te zetten. Dit is dan ook een hele mooie prestatie van het keukenteam en de zwarte brigade!”

Lovende woorden over ons restaurant

En dat er op hoog niveau gekookt wordt, dat blijkt wel uit de recensie van de Lekker: “Uit de keuken van chef Richard Broersma die op hoog niveau kookt, komen smaakvolle gerechten op de Franse leest geschoeid met hier en daar een moderne touch.” Het seizoensgebonden verrassingsmenu met bijpassende wijnen valt goed in de smaak. Ook het samenspel met onze gastheren en gastvrouwen is mooi in balans: “De ontvangst door gastvrouw-sommelier Merel van der Leij is gastvrij, relaxed en zeer hartelijk en dat blijft zij gedurende de hele avond, zonder ook maar iets uit het oog te verliezen.” Van culinaire verwennerij is geen genoeg te krijgen: “Eigenlijk zitten we vol, maar we kunnen toch geen weerstand bieden aan de huisgemaakte friandises die worden aangeboden. Wat een verwennerijen! Mooi adres.”

De lovende recensie zorgt voor veel blijdschap binnen het team van Kasteel De Vanenburg. “Voor het 5e jaar op rij in de Lekker, het is een enorme mijlpaal!", vult Bernhard nog aan. “We nodigen iedereen van harte uit in ons restaurant om ook te genieten van de verrassende culinaire creaties!”

Onvergetelijke momenten

Kasteel De Vanenburg is een sfeervol hotel, restaurant, congrescentrum en een populaire trouwlocatie. De oneindige mogelijkheden en sfeer van het landgoed maken Kasteel De Vanenburg tot dé ontmoetingsplaats voor onvergetelijke momenten tijdens elk samenzijn. Voor kleine en grote gezelschappen worden stijlvolle bijeenkomsten verzorgd met culinaire hoogstandjes en persoonlijke aandacht.

Het fine-dining restaurant in het kasteel is van dinsdagavond tot zaterdagavond geopend. Kasteel De Vanenburg beschikt daarnaast over een sfeervolle brasserie waar gasten in een ontspannen en gastvrije sfeer kunnen genieten van heerlijke gerechten en drankjes in een schitterende omgeving. Gasten kunnen van maandagavond tot zaterdagavond terecht in de brasserie.

Over Lekker500

Lekker500 is een objectieve en onafhankelijke restaurantgids met de 500 beste restaurants uit Nederland. Al 46 jaar waarderen zij onafhankelijk restaurants en brengen jaarlijks een magazine uit, deze ligt sinds 31 oktober in de winkel. De Top-100 van de culinaire ranglijst werd op 30 oktober bekend gemaakt, waar restaurants uit de omgeving in staan opgenomen; ’t Nonnetje (nr. 18) en Basiliek (nr. 53) uit Harderwijk en Het Roode Koper (nr. 56) uit Ermelo. De andere 400 restaurants in de ranglijst worden niet genummerd, maar krijgen een vermelding.

Gerelateerde verhalen