Reserveer tafel Boek kamer

We lossen het altijd samen op

IMG

De Amersfoortse over Kasteel De Vanenburg

Juni 2018


Overtuigd bij het allereerste bezoek

‘Ik kan mij het eerste bezoek aan Kasteel De Vanenburg nog goed herinneren. Ik nam het organisatiestokje over van een collega en kreeg door dat ik deze locatie eens moest bekijken. Mijn eerste gedachte? Wat een schitterende locatie.’ Cora ontdekte Kasteel De Vanenburg negen jaar geleden en was aangenaam verrast door het bestaan van zo’n prachtige plek vlakbij Amersfoort, de thuisbasis van De Amersfoortse tot 2016. ‘Jeetje, dat je ergens zo dichtbij kunt wonen of werken en er nog nooit van gehoord hebt.’ Voor Cora was het bij haar eerste bezoek al beklonken: dit zou zonder twijfel de vaste locatie voor de jaarlijkse dag voor de Controlerend Geneeskundigen blijven.


Alles tot in de puntjes kloppend

De artsen die controleren voor De Amersfoortse, meestal huisartsen of bedrijfs- en verzekeringsartsen, hebben doorgaans enkel contact met elkaar via de telefoon en e-mail. En dan gaat het altijd over verzekeringskwesties. De jaarlijkse dag van De Amersfoortse is voor hen dan ook meer dan een kennisbijeenkomst; het is een social event. Ze kunnen er bijpraten, ontspannen en van gedachten wisselen met vakgenoten. Tijdens het middagprogramma wordt er gesproken en geleerd over centrale thema’s, ontwikkelingen in de medische wetenschap en uiteraard genetwerkt met elkaar. De artsen behalen met hun deelname aan deze dag accreditatiepunten voor hun medische beroepsuitoefening, dus begrijpelijk dat De Amersfoortse er alles aan gelegen is deze dag tot in de puntjes kloppend te krijgen.

'De staf kent zoveel flexibiliteit dat vrijwel alle wensen, hoe groot of bijzonder ook, te honoreren zijn.'


Even een belletje en het wordt geregeld

Vanaf de eerste editie die Cora samen met vast aanspreekpunt Jacqueline van Eijden, reserveringsmedewerkster Kasteel De Vanenburg, op touw zet is de samenwerking aangenaam. ‘Even een belletje met Jacqueline en het wordt geregeld.’ Cora vertelt enthousiast over het contact met alle mensen van Kasteel De Vanenburg. Zij denken 24/7 met de opdrachtgever mee. De staf kent zoveel flexibiliteit dat vrijwel alle wensen, hoe groot of bijzonder ook, te honoreren zijn. ‘Een locatie als Kasteel De Vanenburg maakt dat ik me niet hoef te focussen op de stress van iets dat misloopt. We lossen het altijd samen op.’ Wat De Amersfoortse betreft de beste reden om hier jaarlijks terug te keren met hun event: het fijne en constructieve contact met de mensen van Kasteel De Vanenburg.


Hier verveelt het echt nooit

De evenementenmarkt is best dynamisch en het aanbod is groot. Er gebeuren overal in het land ‘gekke dingetjes’ en veel eventlocaties gaan steeds een stapje verder in het bedenken van nieuwe, ludieke mogelijkheden. De verwachtingen zijn elk jaar weer hoger. ‘Er is niets zo moeilijk als het niveau van voorgaande jaren evenaren’, aldus Cora. ‘En toch lukt ons dat bij Kasteel De Vanenburg ieder jaar.’ Het idyllische karakter van deze plek, de grootte en bijbehorende bewegingsvrijheid voor gasten en bovendien het heerlijke eten maken dit een hypermodern conferentieoord met de grootst mogelijke huiselijkheid. ‘Hier verveelt het echt nooit’.

‘Je kunt nog zo’n goede gastspreker uitnodigen, maar als de koffie niet te drinken is, heb je een probleem.’


Inspirende plek, centraal gelegen

Voorafgaand aan de dag blijven sommige artsen logeren in een van de hotelkamers van Kasteel De Vanenburg. Anderen komen bewust te vroeg om nog een inspirerende wandeling over het landgoed te maken. De artsen komen vanuit het hele land, met de auto of het openbaar vervoer. Het treinstation van Putten ligt op 15 minuten loopafstand en voor het gemak rijdt er ook een kosteloze pendelbus van en naar het station. De gasten komen hier ontspannen aan en weer vandaan en dat kan ook niet anders op zo’n mooie locatie.


Het is gewoon echt hier

Kasteel De Vanenburg bedenkt samen met opdrachtgevers altijd een andere presentatie en werkt, ondanks de grote schaal waarop evenementen hier plaatsvinden, veelal ‘gewoon’ met producten uit eigen regio. Desalniettemin zijn alle dieetwensen mogelijk: van vegetarisch tot halal. Het eten is er continu van hoog niveau en valt in de smaak bij de gasten. En dat is minstens zo belangrijk als de overige faciliteiten van een evenementenlocatie: ‘Je kunt nog zo’n goede gastspreker uitnodigen, maar als de koffie niet te drinken is, heb je een probleem.’ Voor De Amersfoortse is Kasteel De Vanenburg een blijver geworden voor de jaarlijkse dag voor de Controlerend Geneeskundigen. De verzekeringsmaatschappij en alle artsen kijken nu alweer uit naar de volgende editie in oktober: ‘Want het is gewoon echt hier. Punt.’

Impressie

image
image
image

Gerelateerde verhalen