Reserveer tafel Boek kamer

“Bij Kasteel De Vanenburg weet ik dat ik op mijn plek zit!"

Header Gastvrouw Malissa restaurant Putten

Een motivatiebrief waarvan we van oor tot oor beginnen te glimlachen is de brief van onze leerling Malissa. Vol trots delen wij haar verhaal. Ze is leergierig, enthousiast en hoort al helemaal bij ons team. We zijn heel blij dat zij ook het komende jaar in ons bedieningsteam blijft. We delen graag haar ervaringen.

“Bij Kasteel De Vanenburg weet ik dat ik op mijn plek zit, het is hier zoveel meer dan een restaurant. Hier leer ik o.a. netjes een tafel opdekken volgens de officiële etiquette. Linnen op tafels, verschillende vouwtechnieken voor de linnen servetten en de tafel opdekken met water- en wijnglazen.”

Met veel passie en toewijding

“Er is zo ontzettend veel passie bij collega’s. Diverse collega’s hebben al tientallen jaren werkervaring en willen dit graag met mij delen. Ze leren mij veel over het vak en hun ervaringen. Er wordt hard gewerkt aan de groei van het bedrijf en daar wil ik graag in meegroeien.”

Op exclusieve wijze

“Een exclusief project waar ik heel enthousiast van word is: tea pairing. Dit wordt op een manier gedaan, wat nog bijna niet gedaan wordt. De thee wordt op Chinese wijze gezet en geschonken. Iedere thee is speciaal en heeft een verhaal. Het zijn hele bijzondere smaken. Zo is er een thee die smaakt en ruikt naar whiskey. Bij ieder gerecht wordt gekeken naar een bijpassende thee, net zoals dat ook met wijn wordt gedaan. De hoeveelheid thee wordt zorgvuldig afgewogen. Ik leer ook over de juiste intrektijd, de temperatuur van het water en verschillende schenktechnieken. Hiervan mag ik ook proeven zodat ik een eigen smaak ontwikkel en beter over de thee kan vertellen aan de gast."

"Mijn collega Dennis heeft de een opleiding voor theesommelier gevolgd. Hij leert mij wat hij zelf ook heeft geleerd. Voor ik mijn opleiding begon leek het mij heel leuk om na deze opleiding mezelf ergens in te specialiseren, zoals in koffie of bier. Door mijn collega ben ik in de verleiding gekomen om dat te veranderen naar thee. Als je hem een vraag stelt over thee, begint hij vol passie en enthousiasme te vertellen over de thee, daardoor ben ik heel anders naar thee gaan kijken. Het maakt het extra leuk dat het bijna niet bekend is en bijna niet gedaan wordt. Wat ik nu weet over thee, had ik er eerlijk gezegd nooit achter gezocht.”

Of wijnsommelier of koffiebarista?!

Malissa is zo ontzettend leergierig, dat ook de passie voor wijn haar enthousiast heeft gemaakt. “Bij Kasteel De Vanenburg werken collega’s die ontzettend veel kennis hebben over wijn. Bij elke gang die we serveren hebben wij een bijpassende wijn. Bij elke wijn hebben we een mooi verhaal. Mijn collega’s weten tot in detail te vertellen over de geuren en kleuren, druiven, het land van herkomst en het jaargetal. Over een paar jaar hoop ik het ook zo mooi te kunnen vertellen en presenteren aan tafel. Al vanaf het eerste begin van mijn stage krijg ik af en toe een klein laagje ingeschonken om zo mijn smaak te ontwikkelen. We hebben het dan over de kleur, wat je proeft en waar de wijn vandaan komt."

"Het lijkt me heel leuk om na mijn opleiding meer te leren over koffie, thee en wijnen. Dat leek mij altijd al leuk, maar sinds ik hier werk heb ik een hele andere kijk gekregen op dranken. Het hele verhaal achter hoe het is gemaakt tot aan de productie. Ik vind het allemaal heel interessant.”

Geduldige begeleiding

“Mijn collega’s nemen echt de tijd voor mij, ook al is het druk. Als ik vragen heb, maakt het niet uit hoe vaak ik ze gesteld heb, het wordt op een rustige manier opnieuw uitgelegd tot ik het begrijp. Dat vind ik veel zeggen over het bedrijf en mijn collega’s. Er wordt ontzettend goed met elkaar onderling omgegaan en we zijn allemaal heel open naar elkaar."

"Kasteel De Vanenburg is een ontzettend mooi bedrijf met een mooie omgeving. Het heeft echt iets speciaals. Ik hoop nog heel veel te leren bij dit bedrijf en ben er van overtuigd dat het bedrijf mij nog heel veel kan bieden, mij kan leren over het horecavak en de mogelijkheid geeft te groeien.” En dat hopen wij samen met Malissa.

Wil jij ook bij het gezellige Kasteel De Vanenburg team horen?

Malissa in haar element

Een impressie van hoe Malissa haar gasten bedient.

image
image
image
image

Gerelateerde verhalen