Reserveer tafel Boek kamer

Ontmoet ons zonnetje Petra

Header Petra vertelt

Een warm welkom in ons souterrain

Ontmoet ons zonnetje Petra


"Een warm welkom en een blij gevoel, dát is mijn doel," zegt Petra met een glimlach. Al jarenlang is ze het vertrouwde gezicht in het souterrain van het kasteel, waar zij gasten altijd vriendelijk en opgewekt ontvangt voor ontbijt en lunch.

Metamorfose & mooie concepten

Het souterrain heeft onlangs een metamorfose ondergaan. "Nieuwe meubels, planten, indeling en een mooiere presentatie van het buffet met allerlei nieuwe producten, zoals een allergenenkaart en een pancakemachine," Petra somt de vernieuwingen met plezier op. "De verse jus d'orange is nog steeds favoriet, maar de pancakes en thee-eiland zijn echte hits!”

Het aanbod is uitgebreid met mooie concepten. “Van de lekkerste pindakaas van De Pindakaaswinkel tot blijmakende hagelslag van Madame Hagel. En van glutenvrije en biologische producten van TLant tot verse, lokale lekkernijen. Zoals eieren en vleeswaren uit de buurt, of het brood van Bakker Piet. En wie weet, misschien wordt de honing van ons landgoed deze zomer toegevoegd aan het assortiment.”

De start van de dag

Samenwerking is belangrijk voor Petra. Met haar collega’s Riny uit de keuken en Jaco, de zalenman, bespreekt ze de dag tijdens een gezellig koffiemoment. “We zijn goed op elkaar ingespeeld en we helpen elkaar waar we kunnen," vertelt Petra. “Of het nu gaat om het ophalen van een gast met een golfkar of het klaarzetten van het terras voor een bruiloft.”

De lunch in het souterrain is voornamelijk voor zakelijke groepen. Daar zorgt Petra ervoor dat alles soepel verloopt en dat gasten niets tekortkomen. “Een praatje maken en gasten in de watten leggen, daar doe ik het voor”, vertelt ze met een glimlach.

Complimenten

De waardering van de gasten is haar grootste motivatie. "Mensen die complimenteren over het buffet of de sfeer, dat maakt me blij," lacht Petra. "En als ze terugkomen om nog eens te dineren in het restaurant, dan weet ik dat we iets goed doen." En krijgen we wel eens klachten? “Nee, gek hé?! Of ook niet…,” antwoordt Petra met een glimlach. “Er is voor iedereen wat wils. Het afgelopen jaar is er veel geïnvesteerd in de inhoud en de presentatie. Een enkele keer krijgen we een review met verbeterpunten, maar het afgelopen jaar zelfs dat niet. De mensen zijn vaak heel lovend.”

Petra geeft ook graag tips voor leuke activiteiten in de omgeving. "Wandelroute De Duintjes bij Garderen met de dansende bomen is prachtig", adviseert ze wandelliefhebbers. Of voor een (korte) wandeling tussendoor, raadt Petra aan: “Een rondje om het landgoed via het klompenpad.” Zelf geniet ze ook van de natuur op het landgoed. “De ochtenden zijn hier zo stil”, vertelt ze. “Je hoort het de vogeltjes kwetteren, je ziet de eendjes over de grachten fladderen en af en toe hoor je zelfs de haan.”

Het souterrain is meer dan een ontbijt- en lunchruimte. Het is een plek waar gasten zich welkom voelen en kunnen genieten van een moment van ontspanning. En dat is waar Petra met haar vriendelijkheid en gastvrijheid elke dag aan bijdraagt.

Impressie souterrain

Het afgelopen jaar is er veel vernieuwd aan de inhoud en presentatie van het ontbijt- en lunchbuffet in het souterrain.
Ontdek het via deze impressie.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Gerelateerde verhalen