Chocoladecakejes met lopende vulling
Recept van de Chef
September 2019
De herfst is weer bijna begonnen en speciaal voor dit seizoen deelt Chef-kok Richard Broersma het recept voor
chocoladecakejes met lopende vulling.
Ingrediënten voor 6 stuks
- 125 gr gesmolten donkere chocolade
- 85 gr gemolten roomboter
- 60 gr poedersuiker
- 35 gr bloem (gezeeft)
- 125 gr eieren (+/- 3 eieren)
Bereidingswijze
- Verwarm een heteluchtoven voor op 200 graden.
- Klop de eieren goed op samen met de poedersuiker tot een luchtig geheel.
- Voeg langzaam de gesmolten chocolade toe en daarna de boter.
- Spatel de bloem er goed doorheen en doe het mengsel in een spuitzak en laat het iets afkoelen.
- Spray 6 siliconen vormpjes van ongeveer 8cm doorsnee in.
- Vul de vormpjes voor driekwart.
- Bak de cakejes ongeveer 12-15 minuten in de oven.
- Maak de cakejes los door er een bakplaat boven op te leggen en hem in één keer om te draaien.
Tip: Lekker met bijvoorbeeld mangocompote en sorbetijs van mango