Reserveer tafel Boek kamer

De tuinbaas vertelt

Kasteel De Vanenburg van boven

De tuinbaas vertelt

De natuur blijft mij verbazen

De tuinbaas vertelt

Juni 2018

Afgelopen voorjaar kwam mijn zoon thuis met het verhaal dat hij met vrienden was wezen zwemmen bij Hulckesteijn… 29 graden op 20 april! Ik vroeg of hij wel besefte dat hij daar op 3 maart nog geschaatst had!

In de weken die daarop volgden was het aanpoten in de tuin. Letterlijk aanpoten! De bloementuin opfrissen, planten scheuren en delen en opnieuw planten. Fruitbomen snoeien, bestrating en gebouwen schoonspuiten, gazon verticuteren, blad nog opruimen. Alles liep zo snel uit dat al snel het gevoel kwam dat we ingehaald werden door de natuur.

Stroomversnelling

Je ziet bladknoppen per dag dikker worden, gras graat groeien (onkruid ook). Alles komt in een versnelling. Het is net alsof het seizoen er aan komt als een te grote golf, je probeert hem eerst voor te blijven maar uiteindelijk wordt je er door mee gespoeld. Het beste kun je je dan maar mee laten voeren, er tegenin gaat niet meer. Hoogstens iets bijsturen. En nu maar genieten van de tuin, hopen en kijken of het zo ontwikkelt zoals je in gedachten had. En anders? Volgend jaar is er weer zo’n golf…

Kasteel De Vanenburg

Gerelateerde verhalen