Reserveer tafel Boek kamer

Glühwein

FBNL

Recept van de Chef

Geniet in de winter van zelfgemaakte Glühwein. Chef-kok Richard Broersma deelt speciaal voor dit seizoen zijn recept.

Ingrediënten

  • 1,5 liter fruitige rode wijn
  • sap en schil van 1 citroen
  • sap en schil van 1 sinaasappel
  • 1/4 nootmuskaatnoot
  • 1 blaadje laurier
  • 3 kruidnagels
  • 1/4 kaneelstokje
  • 3 stuks steranijs
  • 1/4 gespleten vanillepeul
  • 200 gram suiker

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een passende pan.
  2. Verwarm het zachtjes (Tip: niet laten koken, want dan verdampt de alcohol)
  3. Zet het vuur uit en laat het afkoelen met de deksel op de pan.
  4. Als het afgekoeld is, zeef het geheel en vul weckflessen voor later gebruik of verwarm het opnieuw.

Santé

Kasteel De Vanenburg

Gerelateerde verhalen