Reserveer tafel Boek kamer

Valeska vertelt

Team Front Office 0

Stage-ervaring Front Office

In de zomermaanden heeft Valeska stage lopen bij de Front Office van Kasteel De Vanenburg. Zij deelt graag haar ervaring.

Mijn naam is Valeska. Op het Deltion College in Zwolle volg ik de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality. Ik zit nu in het eerste jaar van mijn opleiding en ik heb stage gelopen bij Kasteel De Vanenburg in Putten op de afdeling Front Office.

Veel nieuwe indrukken

Aan het begin van mijn stage was het erg wennen. De eerste week komt er natuurlijk erg veel op je af. Je leert veel nieuwe mensen kennen, nieuwe namen, een systeem om mee te werken en een nieuwe omgeving. Wat ik erg leuk vind aan Kasteel De Vanenburg is dat dit het hotel niet één geheel is. Dit hotel heeft geen kamers in hetzelfde gebouw. Rondom het kasteel bevinden zich vier hofjes op het landgoed met daar alle hotelkamers gelegen. Tevens liggen er meerdere zalen rondom het kasteel.

Op mijn eerste stagedag kreeg ik een rondleiding over het landgoed en hebben wij alle soorten hotelkamers bezocht, hierdoor kreeg ik een goed beeld over de uitleg van de kamers. Het landgoed is erg groot, daarom maakt het personeel gebruik van golfkarretjes. Op mijn eerste dag heb ik ook leren rijden in een golfkarretje, wat ik erg leuk vond. Ik heb het tijdens mijn stage super erg naar mijn zin gehad, de dagen vlogen voorbij. Wat ik fijn vond aan deze stage is dat het werk aan de receptie meer is dan telefoontjes beantwoorden en het in- en uitchecken van gasten.


Veel contact met gasten en collega’s

De eerste weken heb ik veel meegekeken en af en toe zelf gasten proberen te helpen terwijl er iemand mee keek. Op deze manier heb ik het binnen twee weken geleerd en kan ik sindsdien zelfstandig gasten in- en uitchecken. Dagelijkse taken worden ook makkelijker om uit te voeren na het een aantal dagen oefenen. Het leuke aan werken bij de receptie? Je bent continue in contact met gasten via de balie of via de telefoon. Ook heb je veel contact met andere collega’s van verschillende afdelingen zoals de bediening, keuken, huishouding of collega’s van kantoor. De sfeer in het kasteel van alle werknemers is super gezellig. Omdat het een klein bedrijf is heeft Kasteel De Vanenburg niet heel veel personeel in dienst waardoor je iedereen goed kent.


Diverse werkzaamheden

Tijdens mijn stage kreeg ik verschillende taken om uit te voeren. Over het algemeen voer ik bijna alle taken uit achter de computer. De taken zijn erg verschillend. De hele dag heb je de mail openstaan en wanneer er een reservering binnenkomt verwerk je deze gelijk. Ook houd ik andere mailtjes bij. De ochtenddiensttaken zijn vooral om alles die dag zelf goed te laten lopen zoals bijvoorbeeld het maken van menukaartjes voor een diner. De avonddienst houdt zich vooral bezig met taken ter voorbereiding voor de dag erna, zoals het maken van een dagplanning, het doorgeven van taken, checken van voorraden en het inchecken van gasten.

Wanneer je de meest belangrijke dingen kent en ze ook zelf kunt uitvoeren is het al snel erg leuk. Ik heb deze stage zeker niet als een verplichting gezien, omdat het elke dag weer een leuke dag was in het hotel.Daarnaast vind ik het werken met leuke en gezellige collega’s erg belangrijk en dat heb je hier zeker. Na mijn stage werk ik met veel plezier als oproepkracht bij de Front Office!

Gerelateerde verhalen