Reserveer tafel Boek kamer

Vergaderen en onthaasten; gaat dat samen?

KasteeldeVanenburg DeOrangerie header

6 concrete tips

Oktober 2019

Het is goed om (zo nu en dan) buiten de deur te vergaderen. Door uit de sleur van dezelfde vergaderruimte te treden, zorgt u voor inspiratie en creativiteit. Het sleutelwoord hierbij is: de locatie! Onze accountmanager Chantal Schipper geeft u 6 tips hoe effectief vergaderen en ontspannen samengaan.

1. Zoek een geschikte locatie

Het begint al bij het voortraject: wat wilt u bereiken met uw deelnemers? Wat is het doel van de meeting? De omgeving werkt bij aan het resultaat en een positieve ervaring van de deelnemers. Op Kasteel De Vanenburg kunt u onbezorgd vergaderen, waar ook ruimte is voor ontspanning.

2. Partnership met de locatie

Spreek het doel en wensen duidelijk door bij het vastleggen van de locatie. Leg uw verwachtingen gerust bij ons neer. Wanneer wij een helder beeld hebben van de bijeenkomst én het programma, kunnen wij u en uw gasten volledig ontzorgen, zodat u zich kunt bezig houden met het doel van de bijeenkomst in plaats van ‘externe rompslomp’.

3. Onbezorgd en voorbereid van start gaan

Begin op tijd met de voorbereidingen van het programma. U zult minder stress ervaren door voorbereid op weg te gaan. Een goede start hierin, is het halve werk!

Wellicht ten overvloede, maar als thuis alles goed geregeld is (voor man, vrouw, kinderen en/of huisdieren) kunt u onbezorgd vertrekken naar Kasteel De Vanenburg.

4. Verras om te inspireren

Inspireer en verras de deelnemers tijdens de meeting, dit komt de effectiviteit ten goede en draagt bij aan een ontspannen sfeer. Voorbeelden om het net even anders te doen: start de meeting met een goede samenvatting alsof je al hebt vergaderd, overleg (voor een deel) staand of wissel eens een keer van stoel.

5. Balans tussen inspanning en ontspanning

Zorg voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning tijdens de vergadering. Plan tijd voor een mooie parkwandeling, dit werkt verkwikkend en zorgt voor een heldere kijk en geeft nieuwe inzichten. U kunt ook kiezen voor een activiteit als onderbreking van het programma. Graag denkt onze reserveringsteam mee over een bijpassende (teambuildings)activiteit.

6. Work hard – play hard

Het harde werken wordt beloond met een gezellig en ontspannen samenzijn. Met elkaar genieten van een culinair diner en/of een gezellige borrel om de dag af te sluiten. Zo leren de onderlinge deelnemers elkaar ook nog eens op een andere manier kennen!

Gerelateerde verhalen