Reserveer tafel Boek kamer

Lisanne vertelt

IMG 00

Stage-ervaring Sales & Marketing

Juni 2020

De afgelopen maanden heeft Lisanne stage gelopen bij de Sales-afdeling van Kasteel De Vanenburg. Zij deelt graag haar ervaring.

Mijn naam is Lisanne Pierik en ik studeer ‘Leisure and Eventmanagement’ aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Na twee jaar theorie te hebben geleerd op school, mocht ik in het derde jaar vier maanden stage gaan lopen. Een periode waar ik heel erg naar uit keek, omdat ik mijn kennis die ik in het eerste twee jaar heb opgedaan in de praktijk kon gaan toepassen.


Onderdeel van het team

De reden waarom ik voor Kasteel De Vanenburg als stagebedrijf heb gekozen, is omdat ik het heel erg tof vind om bij zo’n mooie locatie stage te mogen lopen. In februari begon ik enthousiast aan mijn stage op de Sales-afdeling bij Kasteel De Vanenburg. In de eerste weken komt er veel op je af; nieuwe mensen, nieuwe programma’s, nieuwe werkzaamheden en een nieuwe omgeving. Ik werd met open armen ontvangen en voelde mij direct onderdeel van het team. Er hangt een hele fijne werksfeer en alle werknemers zijn erg betrokken. Het was een leuke eerste week en ik werd alleen maar nieuwsgierig naar de komende 19 weken.

De eerste weken was ik vooral de organisatie en programma’s aan het ontdekken in combinatie met mijn werkzaamheden. Mijn werkzaamheden bestonden uit het creëren, plannen en uitvoeren van content op social media. Het analyseren van marketingcommunicatie om aanbevelingen te geven en verbeteringen aan te brengen. Het up-to-date houden van de website en diverse administratieve werkzaamheden.


Werken vanuit huis

Door het Corona-virus moest iedereen op de afdeling thuis gaan werken. Ook ik kwam thuis te zitten met mijn werkzaamheden. Ik was vijf weken geleden met mijn stage begonnen, daarom was het wel even schakelen om met de situatie om te gaan. Omdat het onzeker was in hoeverre ik mijn competenties nog kon behalen, heb ik in de tijd dat ik thuis zat veel overleg gehad met mijn stagebegeleider. Alle evenementen kwamen stil te liggen, daarom hebben we gekeken welke werkzaamheden ik vanuit huis zou kunnen oppakken. Ik vond het erg fijn dat mijn stagebegeleider betrokken was en actief mee aan het denken was over de mogelijkheden om zo alsnog mijn stage te kunnen behalen.

Uiteindelijk is het meer een marketingstage geworden. Veel van deze werkzaamheden kon ik vanuit huis doen en in deze periode had ik nauw contact met mijn stagebegeleider.


Betrokken en oplossingsgericht

Terugkijkend ben ik erg blij dat ik Kasteel De Vanenburg als stagebedrijf had in deze periode. De collega’s waren betrokken bij de situatie en dachten mee in oplossingen. Ook vond ik het interessant om te zien hoe een bedrijf omgaat met zo’n crisissituatie. Ondanks het ‘nieuwe’ werken heb ik heel veel geleerd van deze stage op mijn studiegebied, maar ook zeker op persoonlijk vlak. Het is een stage die ik nooit zal gaan vergeten!

Gerelateerde verhalen