Reserveer tafel Boek kamer

Nanette vertelt

IMG 0

Stage-ervaring Sales & Marketing

Augustus 2021

Vanaf februari 2021 heeft Nanette 5 maanden stage gelopen op de afdeling Sales & Marketing van Kasteel De Vanenburg. Zij deelt graag haar ervaring.

Mijn naam is Nanette Wassink en ik studeer Bedrijfskunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik zit momenteel in het derde jaar van mijn studie, waarin ik 20 weken stage mocht lopen. Mijn stage vond plaats op de afdeling Sales &  Marketing van Kasteel De Vanenburg. De meeste vrijdagen liep ik mee op de afdeling Reserveringen of Huwelijken. Dit was de eerste stage binnen mijn studie, wat maakte dat ik niet alleen uitkeek naar het werken op een prachtige locatie, maar ook nieuwsgierig was ‘hoe’ een organisatie daadwerkelijk in elkaar steekt.

Een andere draai

Door het coronavirus was Kasteel De Vanenburg de eerste maand van mijn stage volledig gesloten. Dit maakte mijn stage anders dan verwacht. Er waren geen beurzen, weinig huwelijken en geen events, het restaurant was gesloten, de hotelkamers waren leeg en er waren nauwelijks relaties die fysiek aanwezig waren op het landgoed. Daarnaast werkte veel medewerkers thuis. Op deze manier kwam ik ook thuis te zitten. Gelukkig werd ik hierbij goed begeleid, waardoor ik gelijk kennis heb kunnen maken met ‘het nieuwe werken’. Tijdens het thuiswerken had ik dagelijks contact met collega’s en mijn begeleider. Deze periode heeft mijn stage daarom niet minder interessant gemaakt!

Als stagiair word je direct als een gelijkwaardige medewerker opgenomen in het team, waardoor het je aan een welkom gevoel niet ontbreekt. Daarnaast worden je mening en werk op prijs gesteld en voer je geen onnodige klusjes uit. Je wordt uitgedaagd om jouw favoriete bezigheden aan te geven, zodat de stage daar ook naar kan worden ingericht. Zo zei mijn stagebegeleider eens: ‘Uiteindelijk bepaal jij het succes van je stage!’ Tijdens de stage mag je zelfstandig aan het werk en krijg je veel verantwoordelijkheid. Maar wanneer je hulp nodig hebt, staan al je collega’s graag voor je klaar!

Geen dag is hetzelfde!

De werkzaamheden van deze stage zijn ontzettend veelzijdig. Zo schrijf je de ene dag leuke of interessante blogs (zie bijvoorbeeld de blog over het Joodse werkkamp, Hidde vertelt, de oude Vanenburger papiermolen, baron en barones van Pallandt en het landschap van Kasteel de Vanenburg), verzin je webteksten, ontwerp je nieuwsbrieven en promotieteksten en ben je de andere dag bezig met verschillende administratieve werkzaamheden. Op andere momenten ben je bezig met het plaatsen van berichten en het verbeteren van pagina’s op de website. Neem bijvoorbeeld de pagina die je nu leest, ook deze is tijdens mijn stage geplaatst! Daarnaast ben je tijdens deze stage ook (bijna dagelijks) bezig met het maken van social mediacampagnes en analyseer je deze statistieken ook maandelijks. Om de social mediacampagnes up-to-date te houden, loop je geregeld met de camera over het landgoed. Je leert veel over verschillende bewerkingsprogramma’s, zoals InDesign of Photoshop. Deze programma’s heb je nodig voor de vormgeving van verschillende producten. Je creativiteit kan je hierin zeker kwijt! Tijdens de stage ben ik ook verschillende keren meegegaan met een afspraak voor een voorgenomen huwelijk en mocht ik mee naar een huwelijksceremonie. Al met al, afwisseling zit in deze stage zeker!

Stage-ervaring

Aan het begin van deze blog vertelde ik over de periode dat Kasteel De Vanenburg gesloten was. Gelukkig heb ik tijdens mijn stage ook de opening van het kasteel meegemaakt. Het stille landgoed maakte plaats voor (hotel)gasten, zakelijke bijeenkomsten en bruiloften. Ik vond het erg leuk om te ervaren dat iedereen weer met energie en enthousiasme aan de gang ging. Het landgoed ging weer echt ‘leven’! Voor mij is deze stageperiode, ondanks alle beperkingen vanwege het coronavirus, een hele leerzame en leuke periode geweest. Allereerst omdat ik volledig mee mocht draaien in de organisatie, waardoor ik mocht ervaren hoe het er in een hotel, restaurant, congrescentrum, vergaderlocatie en trouwlocatie, én daarmee een prachtige organisatie, daadwerkelijk aan toe gaat. En ten tweede heb ik veel mogen leren over de afdeling Sales & Marketing binnen Kasteel De Vanenburg en mijn studiepunten met een prachtig cijfer binnengehaald.  Tot slot heb ik mij persoonlijk verder ontwikkeld én er een leuk  vakantiebijbaantje aan overgehouden!

Tip:

Ben jij op zoek naar een stageplaats of wil je werken in deze prachtige organisatie? Dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen in onze vacatures!

Gerelateerde verhalen